söndag 3 mars 2013

Ny toalett på övervåningen

Av både praktiska och ekonomiska skäl valde vi att placera övervåningens toalett ovanför det nya badrummet på bottenvåningen. 
På farmor och farfars tid användes det här utrymmet (som är en s k "kattvind") som garderob. Den låg till vänster om deras kök och här fanns kvar spår av flera olika gamla tapeter och en bild på gamle kungen! 
Vi upptäckte tyvärr mögel på fasaden utanför som uppkommit i samband med att fasaden kläddes med plåt på 70-talet.

 Ursprungligen var ingången till garderoben från det gamla köket, men för att få till en bättre planlösning lät vi ta upp en ny dörröppning från hallen och flytta dit den gamla dörren. Här ser man det nya dörrhålet, och till höger skymtar dörren in till gamla köket. 

Vacker papperstapet!

Väggarna var lappade med olika tapeter - här är en av dem.

Här syns den gamla dörröppningen in mot gamla köket.

Breda golvplankor som vi tyvärr kommer att bli tvungna att gömma under en våtrumsmatta... I bortre vänstra hörnet kommer WC-stolen att placeras. Till höger ser man vattenslangarna som kommer att förse handfatet med vatten.

Väggar och golv klädda med spånskivor. 

Allt klart och förberett för golvläggning.

Dörren flyttad och på sin nya plats. 


Tyvärr lite oskärpa, men jag vill ändå ha med den här bilden eftersom den visar hur djup nischen vid dörröppningen blev!

Fina nyckeln!

...och fina kammarlåset


Det nya våtrumsgolvet på plats!

Spår efter många smutsiga hantverkarfötter... Väggarna kommer att kläs med vitmålad råspont, men detta är inte prio 1 just nu! Först måste undervåningen bli klar!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar