torsdag 2 maj 2013

Köket börjar ta form!

  IKEA-kartongerna har legat ett par veckor på golvet i norra rummet, men i helgen var det äntligen dags att börja montera!
Eftersom vi har monterat två IKEA-kök tidigare tänkte vi att det här nog inte blir någon match... Skillnaden var att den här gången skulle vi ha ett inbyggt kylskåp, något som satte myror i huvudet på oss eftersom högskåpet och kylskåpet INTE synkade fullt ut... Det som påbörjades på söndagen blev alltså inte avslutat förrän på onsdagen (1:a maj)... 
Dessutom bråkade även micro och inbyggnadsugn med oss - om man kan göra antingen rätt eller fel - varför börjar man alltid med att göra fel? Bara för att sedan göra om och först vid andra försöket blir det rätt...? 

Stor igenkänningsfaktor hos alla som monterat IKEA-möbler, eller hur? Tänk att antalet skruvar alltid stämmer!
Diskbänk, spishäll och arbetsytor - det 
syns väl hur tydligt som helst?



Högskåpen som ska rymma kyl, frys, ugn och micro. Skåpen var ingen match - men däremot när det var dags att få in kylen blev det knepigare... Den åkte nog in och ut ur nämnda skåp fem-sex gånger innan resultatet var godtagbart...!
Morr...!




 Det blir inte snyggare än så här... Som tur är ska väl ingen in där bakom och titta!
Luckor! Alla ni som har erfarenhet av IKEA-kök vet att det är ett evigt skruvande och justerande innan just luckorna sitter rakt!



 Inbyggnadsmicro och inbyggnadsugn blir det. Krävde också lite klurigt tänk innan hyllplanen kom på rätt plats. Dags att ringa in elektrikern igen så han kan koppla in ugnen!

  

Snygg, eller hur?



...och så var det dags för lite bastukänsla igen... Ska bli VITT naturligtvis! Liksom taklister och golvsocklar. Sen får vi se hur det blir med dörrfodren - kanske de får bli samma grå som köksluckorna - jag har inte bestämt mig än...
Många meter pärlspont går det åt - vi tömde halva 
Beijers lager i förra veckan!




 Bilder från idag (2/5 - 13). Lite knix kring strömbrytaren, men slutresultatet ser ju helt OK ut!


Montering av lådfronter




Framstegen går sakta - mycket pill som tar 
M-Y-C-K-E-T tid...
Diskhon på plats och snart spishällen!





 Två av dörrarna på plats. Just nu ser det ganska förfärligt ut, enligt mitt tycke, med all furu och alla kvistar, men snart kommer det färg på väggarna och salningen. Dessutom är dörrfodrerna på gång. Ska dessutom fixa till handtag och nyckelplåtar och få till någon form av ytbehandling av dörrarna också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar