lördag 1 mars 2014

Mera tapetfynd!

Påfyllning på REA-avdelningen!

Idag tog vi ledigt från Torrmyra och stannade i civilisationen. Fick dock en ingivelse och åkte upp till Jehréns Färg "för att kolla lite". Och det var ju tur!

Vi brukar slå en lov inne på REA-avdelningen - och idag hade de fyllt på med flera tapeter ur Decoramas kollektion som jag tidigare tittat på och funderat på att köpa!

Den första tapeten kommer vi att sätta upp i det rum som tidigare var farmors och farfars kök - ett rum som sommartid badar i sol genom ett jättestort fönster i sydväst. 

Tapeten drar lite åt det gröna hållet och flirtar lite med 40- och 50-talet. Jag har varit inne på att inreda övervåningen lite i den stilen till skillnad från bottenvåningens sekelskiftesmönster.



84026
 Decorama Easyup 84026 REA-avdelningen 149:-/rullen!
Den är nedsatt även hos Bygghemma.se, men de tar ändå 224:-/rullen.


Nästa tapet ska vi sätta i den övre hallen som är alldeles sönderskuren av dörrar, hela sju (!) stycken, varav den ena ingår i en glasad vägg som binder samman hallen med trappuppgången. I det här rummet finns inget direkt inkommande dagsljus trots att fönsterväggen ligger i sydlig riktning. Här har vi satt upp en vägg med vitmålad pärlspont, dörrarna kommer att förbli vita. Däremot är jag inte helt på det klara med vilken färg det blir på dörrfoder och golvsocklar. På bottenvåningen har vi en grågrön nyans som fanns på snickerier i huset före renoveringen. Eftersom vi har sett en gråaktig linoljefärg på övervåningens dörrkarmar kanske det blir något liknande här också...  
Även detta mönster flirtar med 40- och 50-talen med sitt medaljongmönster.



Decorama Tapeter Easy up 84042_nb
Decorama Easyup 84042 REA-avdelningen 149:-/rullen!
Samma här, Bygghemma.se har prissänkt sin till 224:-/rullen.


I nästa rum, som ligger i öster och numera har begåvats med en vitmålad råspontvägg tyckte vi att det skulle passa med en lite mera "ljuvlig" tapet. Detta är ingen reproduktion av något gammalt mönster, men den påminner mycket om den stil som var populär första halvan av 1900-talet. Silent Nature fanns i fem olika färgställningar, men vi hoppas att vi föll för "rätt" variant...!




Boråstapeter Silent Nature 9064, 30% rabatt på ord pris!


I det sista rummet går vi helt in för 50-talet, med en grafisk tapet, designad av Sven Markelius som bl a ritade de här husen:


De fem höghusen (Trumpetstötarna) vid Hötorget i Stockholm!
En riktig trend-nisse, den där Markelius: han anlitades bland annat till FN-skrapans bygge i New York och Vällingby Centrum som var ultramodernt i 50-talets Sverige! Dessutom designade han textilmönster - det här till exempel!

Farmor och farfar renoverade en hel del i Torrmyra i början av 50-talet, men de tapeterna har sedan länge tapetserats över med andra lager tapet från både 70- och 80-talen, ve och fasa...

Kankse kan jag återställa lite av 50-talskänslan som fanns i huset. Jag tycker det känns helt OK trots att huset är från sekelskiftet! 



tapeter-scandinavian-design-2759

Boråstapeter Scandinavian Designers 2759, 30% rabatt just nu. Slutsumma 479:-/rullen.
(Tapetshopen.se tar 619:-/rullen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar