fredag 9 maj 2014

Vårblomning




Rosa och röda Triumftulpaner! Vi hade rådjur på besök när bladen började komma upp så vi fick sticka ner en massa vassa pinnar i tulpanrabatten för att inte behöva dela med oss av blomprakten till några godissugna skogsdjur! Nu är pinnarna borta och nu blommar det! Höga, stabila och vindtåliga ska de vara - vilket passar bra vid en vägg där västanvinden ofta ligger på!








Under tulpanerna har de asiatiska liljorna börjat växa till sig. Deras blomprakt får vi vänta på tills juni-juli. När tulpanerna har blommat över blir det lite av en mellansäsong i den här delen av rabatten, då jag inte har något på gång just nu. Det blir väl till att ta fram en fröpåse och kanske ta en tur till handelsträdgården på perennjakt!









Eftersom våren är cirka tre veckor tidigare jämfört med förra året så är det nu tack och adjö till påskliljorna. Pingstliljorna hänger i ett tag till, men sedan blir det grönt i rabatterna ett tag när Stormhatten ska växa till sig. Den brukar inte blomma förrän på högsommaren, så jag får nog strössla med lite sommarblomsterfrön här och där...









Gjorde en ny attack mot den igenväxta grusgången och hann 
ett par meter till... Men det är M Å N G A meter kvar! 

Alldeles fullt av sand är det blandat med gruset, men förhoppningsvis sköljs det ner med regnet som faller just nu. Kommer dock att behöva fylla på med mer grus eftersom hela grusgången har sjunkit ihop en hel del sedan sin glans dagar.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar