måndag 8 april 2013

En otrevlig överraskning...

Igår (söndag 7/4) var det dags att rycka upp de gamla korkmattorna.  De var så uttorkade att de bara revs itu när vi började dra!


 Brädorna under korkmattan och pappen var hyfsat jämna, men på vissa ställen var det breda glipor. Det hade vi förvisso räknat med...


 Damm, damm och ännu mera damm...
Jag minns min väninna som berättade att byggdammet inte hade lagt sig fast de hade bott i sitt nybyggda hus ett halvår. Här får vi nog dras med det ganska länge också!

 Och här kom överraskningen...
En fuktskada som är ganska gammal. Något som ser ut som mögelpåväxt, men den luktar inte och den känns helt torr. Däremot har flera av brädorna murknat och måste bytas. Hade hoppats på att bara kunna slipa, men här är för mycket skador...

Njaa..?

Under östra fönstret hade någon vattnat blommorna för mycket... Fler brädor med fuktskador som också är så gamla att de torkat.

 Vid kakelugnen hade jag ju förväntat mig någon form av gnistskydd, men icke sa nicke! Antagligen har man haft en löst liggande gnistplåt, och man ser tydligt brännmärken i träet efter flygande gnistor. Här klarar vi nog golvet med bara slipning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar